Faceți căutări pe acest blog

joi, 23 ianuarie 2014

SIF4 - marcati profitul

Bursele internationale au inregistrat scaderi ale cotatiilor, fapt ce a afectat vizibil si bursa de la Bucuresti. Si pentru ca trebuia sa existe un vinovat, acesta a fost identificat in evolutia dezamagitoare a activitatii manufacturiere din China. De mai multe zile se simtea ca bate un aer de pesimist pe burse. Daca nu era acest motiv se gasea cu siguranta altul!
 O corectie, dupa ascensiunile sustinute din 2013, este totusi binevenita. Cat de ampla va fi, nimeni nu stie deocamdata, insa treaba investitorilor este sa isi protejeze profitul!
In cazul SIF4 este clar ca asistam la o pierdere de impuls la extensia Fibonacci 61.8%. Inchiderea zilei, sub linia de trend (rosu), este insotita de incrucisari negative al Stoch si MACD. Cum SAR a trecut la randul lui sub pret (nu apare in grafic), este timpul sa se marcheze o parte a profitului obtinut pe acest emitent (recomandabil 50%). Desigur, trendul ramane pozitiv pe termen scurt si mediu si ar putea continua in saptamanile urmatoare, insa cotatia tinde sa inchida "cupa" la linia de reactie 0.97. Acest lucru poate determina conturarea unei "toarte" (pattern "Cup and Handle") care ar presupune retrageri de pana la 20%.
Atrag atentia ca este posibil ca inceputul acestui an sa difere substantial de cele ale anilor precedenti si recomand prudenta.