Faceți căutări pe acest blog

luni, 20 ianuarie 2014

SIF1 - perspectivele sunt inca pozitive

Titlurile SIF Banat-Crisana au ajuns la nivelul topului din martie anul trecut, o zona importanta de rezistenta pe termen scurt. Cotatia s-a apreciat cu +8.1%, cea mai mare crestere din sector!
Dupa cum se observa in imaginea de mai jos, incrucisarile oscilatorului cu linia sa de semnal, petrecute in zonele de supracumparare si supravanzare, au anticipat extrem de bine conturarea de top-uri si bottom-uri. In acest moment oscilatorul este bullish, dar se afla in Overbought Zone, foarte aproape de limita superioara. Aceasta evolutie indica un trend ascendent puternic dar, in acelasi timp, creste gradul de alerta, stiut fiind faptul ca miscarile abrupte sunt urmate de corectii abrupte! Totusi, depasirea Andrews Median Line (ML) este credibila si muta automat tinta pretului catre linia punctata ce marcheaza jumatatea distantei intre Median Line (ML) si Upper Median Line (UML), linie care s-a dovedit o rezistenta oblica puternica in ultimii 2 ani. Tradusa in valori absolute, aceasta tinta se situeaza in intervalul 1.48-1.50, intr-un orizont de timp de cca. 2 luni.
Atentie, un crossover pronuntat in graficul oscilatorului, urmat de o depreciere la nivel de Low a cotatiei, echivaleaza cu un semnal de vanzare pe acest emitent!