Faceți căutări pe acest blog

duminică, 9 decembrie 2018

Emitenti cu PER < 5

Dintre emitentii existenti in baza de date exista 3 care au un PER mai mic ca 5 si pe care ii vom analiza in continuare cu ajutorul aplicatiei Uizen:
ROCE
PER estimat: 4.82 si PBV: 0.23, ceea ce ii confera cel mai redus nivel Graham dintre cei 3 emitenti. De asemenea, are cel mai mare scor Mida (70) si cel mai mare randament potential al dividendului (8.68%). Datoriile, atat cele curente, cat si cele pe termen lung, au scazut fata de perioada similara a anului trecut. Punctul sau slab il reprezinta finantarea (ratele de lichiditate se afla sub niveluri optime).
BRK
PER estimat: 4.86 si PBV:0.43. A inregistrat o crestere a profitului net la 9 luni de +286% fata de perioada similara a anului trecut, insa activitatea de intermediere sea fla in declin (- 16.9%). Rezultatele sale financiare oscileaza foarte mult de la an la an, nefiind un emitent predictibil ceea ce, in opinia mea, il face atractiv doar pentru investitii speculative pe termen foarte scurt si scurt,
PTR
PER estimat: 4.57 (cel mai mic) si PBV: 0.71. A inregistrat o crestere a profitului net la 9 luni de +1191% fata de perioada similara a anului trecut, pe fondul cresterii cifrei de afaceri cu +63%. Dispune de cei mai favorabili indicatori financiari dintre cei 3 emitenti si ar fi fost cea mai atractiva companie pentru o investtitie daca n-ar fi avut o lichiditate bursiera extrem de scazuta (media zilnica a valorii tranzactionate este sub 4500 lei!)