Faceți căutări pe acest blog

marți, 4 septembrie 2018

Portofoliu Wyzeen - Prima tranzactie (partea a II-a)

In acesta postare am sa raspund la intrebarea: De ce am luat SIF3 si nu SIF5?
Mai intai de toate trebuie sa specific faptul ca portofoliul va fi construit avandu-se in vedere un orizont de timp mai mare de 12 luni si un nivel de risc moderat. Cu alte cuvinte, graficul in care ma voi uita dupa semnale va fi cel saptamanal, iar profilul maxim de risc acceptat va fi Mediu.
In al doilea rand, portofoliul se adreseaza in special acelora care nu au timpul sau dispozitia necesara sa monitorizeze piata zi de zi, din diferite motive (program de lucru, practicarea de diferite activitati in timpul liber, avesriune fata de domeniul financiar, comoditate etc.).
Dupa cum anuntat pe 1 septembrie, alegerea actiunilor din portofoliu va avea la baza Mida Score, generat de aplicatia software Wyzeen. Decizia de tranzactionare se va face insa pe baza analizei tehnice (exista emitenti care au un scor Mida mai mare decat cel al SIF3, dar care nu au generat inca semnale Buy).
In acest moment, cele 140 de milioane de euro care ar trebui sa intre in conturile SIF5 nu apar, evident, in raportul la semestru (contractul a fost semnat in 16 august si va fi supus aprobarii AGEA in 04 ctombrie). Analiza de oportunitate indica acum un scor de doar 69% pentru SIF5, mai mic de valoarea minima 75% necesara pentru a fi inclus in portofoliu. Acesta scor este mai mic decat al SIF3 (76%) datorita analizei structurii financiare (40% pentru SIF5 si 80% pentru SIF3). Desigur, raportarea care va include si banii proveniti din vanzarea pachetului de actiuni detinut la BCR (foarte probabil cea anuala) va modifica radical aceste valori, dar acesta este un eveniment care se va produce in viitor si care va fi luat in calcul in acel moment. Pana atunci voi lua decizii numai pe baza rapoartelor existente.