Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 13 septembrie 2014

SIF2 - un prim semnal de alarma

Titlurile SIF Moldova s-au corectat in aceasta saptamana cu -0.7%. Trendul ascendent da semne de oboseala dupa atingerea rezistentei 1.51. De altfel, pattern-ul candlestick "Tweezers Bottoms & Tops" din graficul saptamanal indica indecizie in continuarea miscarii curente a pretului.
Joi s-a inregistrat un crossover negativ al Daily Stoch cu linia sa de semnal, urmat vineri de o scadere a pretului sub minimul precedent. Toate acestea se constituie intr-un prim semnal de vanzare adresat speculatorilor agresivi. Atat ordinul de marime al volumului, cat si mesajele emise de indicatori ca RSI(14) si ROC(12), ridica dubii asupra credibilitatii sale. Cum, atingerea rezistentei 1.51 a determinat, totusi, inchiderea unei cupe, se poate lua in calcul o vanzare partiala a actiunilor detinute, anticipand o depreciere de cca. -5.0 - -9.0% pentru conturarea unei "toarte".
Pentru investitorii cu orizonturi mai lungi de timp, semnalul de vineri reprezinta doar un indemn de a monitoriza cu maxima atentia linia de trend, in vederea identificarii unei potentiale schimbari in evolutia pe termen mediu a pretului.