Faceți căutări pe acest blog

luni, 29 septembrie 2014

SIF2 - bearish

Fara a atrage atentia investitorilor prin miscari bruste de pret, titlurile SIF Moldova aluneca incetisor la vale. Volumele reduse indica drept cauza o retragere a cumparatorilor din piata si nu o presiune exercitata la vanzare. Cum luna octombrie nu este in general favorabila unor aprecieri de preturi, starea curenta se poate prelungi inca 3-4 saptamani!
Dupa cum se observa in imaginea de mai jos, cotatia a strapuns linia de trend si a dezvoltat un pattern bearish de tip "Peak Formation Low". Au fost deja emise o serie de semnale negative la nivelul indicatorilor care atentioneaza asupra dezvoltarii unei miscari negative. In plus, dupa o perioada de 4 zile in care benzile Bollinger au fost inguste, pretul a strapuns banda inferioara. Acest eveniment constituie un semnal de alarma privind o posibila accelerare a evolutiei descendente in perioada imediat urmatoare.
Primul target avut in vedere este reprezentat de retragerea Fibonacci 38.2%, insa,  daca volumele vor creste, miscarea corectiva ar putea continua catre nivelul 1.30.
In aceste conditii, speculatorii agresivi pot intra la vanzare, avand ca obiectiv recuperarea actiunilor la un pret cu cca. -5.0 : -10.0% mai scazut. Pentru ceilalti investitori, trendul ascendent nu poate fi pus sub semnul intrebarii, iar corectia anticipata poate fi o oportunitate de a acumula actiuni la un pret mai bun.
.