Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 30 august 2014

BET-NG: viitorul suna bine

Indicele BET-NG a inregistrat vineri cel mai ridicat pret de inchidere din ultimii 3 ani si s-a apropiat "la un fir de par"de nivelul topului din martie 2011 (726.25)! Pretul tinde sa strapunga decisiv pragul superior al triunghiului ascendent, fapt care ar trebui sa conduca la dezvoltarea unui trend pozitiv multianual. In aceasta ipoteza este, totusi, putin probabil sa asistam la o accelerare brusca a ritmului de apreciere, datorita faptului ca zona optima de penetrare a triunghiului (50-75% din lungimea acestuia) a fost deja depasita.
Dupa cum se observa in imaginea de mai jos, retragerea 50%, aferenta deprecierii din perioada iunie-august 2011, s-a dovedit un nivel cheie de rezistenta. In aceste conditii, retragerea Fibonacci 61.8% devine, la randul ei, un prag foarte puternic ce poate determina o revenire a cotatiei la suportul ~710.0, inainte de continuarea ascensiunii catre topul din  iunie 2011.
Pentru perioada care a mai ramas din acest an, ma astept ca pretul sa urmareasca "Median Line" (ML) si sa atinga target-ul 750.0, nivel la care ar trebui luata in calcul o marcare partiala a profitului pe simboluri din componenta indicelui.