Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 24 mai 2014

BRD - Buy

In cele din urma titlurile BRD au inchis saptamana cu o crestere de +6.3%. Amplitudinea aprecierii este una remarcabila in conditiile in care emitentii din sectorul financiar au avut evolutii mult mai modeste. A fost generata astfel o serie de mesaje pozitive din partea indicatorilor, dintre care cel mai important dintre ele este cel emis de ADX(14), despre care aminteam in analiza precedenta. Acest semnal anticipeaza dezvoltarea unui trend ascendent pe termen mediu si se adauga la cel generat joi de CCI(20,6). O sa ma rezum doar sa le enumar pe celelalte:

Medii mobile:
- Bullish Golden Cross (Short Term)
Interpretare:
- Incrucisarea mediilor mobile simple de 3 si 7 saptamani identifica un potential de crestere a cotatiei in perioada imediat urmatoare.
Mod de actiune:
- Acordati atentie semnalelor Long.


MACD(12,26,9):
Interpretare:
- MACD a intersectat se jos in sus linia de semnal. Se pot inregistra  ascensiuni ale pretului in perioada urmatoare. Mesajul este mai puternic daca apare in urma unei evolutii descendente de durata a pretului.


ADX(14):
Interpretare:
- DI+ a intersectat de jos in sus DI-. Se anticipeaza dezvoltarea unui trend ascendent puternic.
Mod de actiune:
- Poate fi o oportunitate pentru a actiona la cumparare.


SAR:
Interpretare:
- Semnal de schimbare a evolutiei pretului din bearish in bullish.
Mod de actiune:
- Uitati-va dupa eventuale semnale Long. Semnalele de cumparare generate simultan cu trecerea SAR sub pret au un grad ridicat de viabilitate.


ROC(12):
Interpretare:
- Indicatorul ROC a devenit pozitiv. Pretul poate dezvolta un trend ascendent.
Mod de actiune:
- Acordati atentie altor indicatori pentru confirmarea tendintei ascendente. 


Pattern candlestick:
* HA Buy + *
Interpretare:
- Este un pattern bazat pe metoda Heikin-Ashi care anticipeaza o schimbare pozitiva in evolutia pretului.


Avand in vedere toate cele de mai sus, concluzia este evidenta: din punct de vedere tehnic a fost emis un prim semnal puternic de cumparare pe simbolul BRD.
Investitorii mai conservatori pot astepta pana ce rezistenta va fi strapunsa inainte de a lua o decizie de tranzactionare, pentru a fi confirmat astfel trendul ascendent.