Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 7 mai 2014

SIF1 - intr-o zona de acumulare

Odata cu venirea la conducerea SIF Banat-Crisana lui Dragos Bilteanu, titlurile acestei societati au cazut in dizgratia investitorilor. Stilul obscur de conducere si lipsa unei comunicari reale cu actionarii au creat retincenta in achizitionarea acestui simbol. Pe de alta parte, SIF1 are tendinta de a dezvolta trenduri puternice, urmate de deprecieri abrupte, fapt care poate aduce un profit frumos pe termen scurt - mediu.
Daca privim cu atentie imaginea de mai jos, se observa ca pretul se afla imediat deasupra unei zone puternice de suport, in care intalnim Schiff Lower Median Line, pragul de reactie 1.02 lei si linia de trend (mov). Cum cei doi oscilatori din partea inferioara anticipeaza conturarea bottom-ului anual, o acumulare a acestor titluri devine recomandabila pentru perioada urmatoare. Intervalul cel mai favorabil de actiune este cel cuprins intre pragurile de reactie 0.99 lei (aprox. nivelul Schiff LML) si 1.02 lei. De aici si pana la top exista o marja probabila de crestere de 30%!
 Atrag atentia ca in ipoteza in care sezonul de vara ar fi totusi unul profund bearish, titlurile SIF1 se pot deprecia intr-o prima faza catre target-ul 50% al formatiunii "Double Top" aflat la nivelul 0.82.