Faceți căutări pe acest blog

duminică, 29 iulie 2018

TLV - se contureaza un Head&Shoulders

Actiunile Bancii Transilvania au inchis ultima sedinta de tranzactionare printr-o depreciere de -0.2%, dar, pe ansamblu, au incheiat saptamana pe crestere (+1.4%). Saptamana viitoare va trece si data de inregistrare pentru primirea gratuita a actiunilor nou emise (aprox. +10.85%), fapt care va determina ulterior o scadere a pretului. Pana unde ne asteptam sa cada?
In imaginea de mai jos se observa faptul ca oscilatorul este supracumparat, fapt care ar putea determina o depreciere mai mare de -10.85% in prima zi de dupa trecerea datei mentionate.
In calea viitoarei miscari descendente stau doua praguri importante: suportul grafic 2.22 si nivelul Fibonacci 2.17. Cum in imediata lor apropiere se afla si Lower Median Line (LML), intervalul dintre cele doua praguri se constituie intr-un obstacol puternic care ne putem astepta sa reziste la o prima tentativa de strapungere.
Pe termen lung, principalele repere de urmarit sunt pragul "neckline" si zona de suport 1.96-2.02 a caror depasire ar anticipa intrarea pretului intr-o faza descendenta de durata.