Faceți căutări pe acest blog

duminică, 24 iunie 2018

EL - aproape de bottom

In luna martie a acestui an indicam nivelul 9.5 lei ca tinta a evolutiei descendente a cotatiei. Aceasta valoare a fost atinsa in ultima saptamana de tranzactionare.
Dupa cum se observa in imaginea de mai jos, pretul se afla in zona target-ului natural al valului Elliott "5" si este in divergenta pozitiva cu oscilatorul. Pattern-ul candlestick "8 to 10 New Price Low " identifica o supraincalzire a trendului negativsi apropierea de un bottom, atentionare sustinuta si de evolutia benzilor Bollinger (nu apar in grafic). In plus, daca indicii ce au in componenta acest simbol au o performanta de cca. +5.0% de la inceputul acestui an, titlurile Electrica se afla la -12.8%, evolutie greu de justificat avand in vedere informatiile fundamentale disponibile!
In concluzie, desi nu sunt excluse noi deprecieri, exista premize ca pretul sa se afle aproape de un bottom, daca nu cumva acesta a fost deja atins in ultima saptamana.
Pentru investitorii cu toleranta la risc mai ridicata, o depasire a nivelului 9.88 reprezinta un semnal de cumparare. Daca volumul zilnic din acel moment va fi de peste 200,000, semnalul va fi considerat puternic.
Pentru investitorii pe termen mediu si lung, depasirea valorii 10.52 va genera un semnal de cumparare. De asemenea, volumul va fi cel care va conferi soliditate unui astfel de semnal.