Faceți căutări pe acest blog

duminică, 25 martie 2018

EL - ipoteze de lucru

Titlurile Electrica s-au depreciat cu -3.3% in ultima saptamana si au inchis la 11.7 lei. Cererea manifestata in urma cu 2 saptamani pare sa fi fost absorbita de piata, fapt care indica o probabilitate importanta sa asistam deprecieri in perioada urmatoare. Dupa cum se observa in imaginea atasata, pretul a ricosat din rezistenta oblica si va testa din nou nivelul 11.5. In cazul in care acest prag va fi depasit, va fi definitivata o formatiune bearish "Double Top" care va identifica ca tinte descendente valorile 11.16 si 10.78. Daca oscilatorul va inregistra un crossover sub valoarea celui precedent, va fi dezvoltata o divergenta negativa cu pretul care va pune o presiune descendenta suplimentara.
In scenariul pesimist, cotatia poate cobori catre 9.5 lei pentru a finaliza ultimul val "Elliott" al trendului negativ curent!
Ipoteza optimista este dependenta de depasirea valorii 12.5 la nivelul pretului de inchidere, eveniment care ar invalida formatiunea impulsiva Elliott si, implicit, scenariul pesimist de mai sus.