Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 4 iunie 2016

SNG - la o prima rezistenta

Titlurile Romgaz au inregistrat o apreciere saptamanala de +5.9% si au sarit peste pragul 24.0. Volumul care a insotit aceasta crestere consistenta este doar usor mai mare decat media la 50 de saptamani (aprox. perioada de tranzactionare dintr-un an). Ni se indica astfel faptul ca dezechilibrul din piata nu a fost doar rezultatul interesului la cumparare, ci si al reducerii presiunii la vanzare exercitate de investitorii initiati care ies de pe acest emitent. In acest moment pretul a ajuns la o prima rezistenta, formata din retragerea 50% si linia de reactie 24.45. Ne putem astepta aici la o posibila pierdere de impuls, cauzata de ezitarea cumparatorilor in a impinge pretul mai sus. Totusi, cat timp oscilatorul ramane bullish, probabilitatea ca acest prag sa fie depasit pe termen scurt este ridicata.
Atrag atentia ca intervalul cuprins intre retragerile 50% si 61.8% reprezinta zona tipica pentru conturarea unui extrem al unei reactii corective. In cazul SNG, aceste niveluri sunt sustinute si de extensiile Fibonacci 127.2% si 161.8% (nu apar in grafic), fapt care adauga greutate ipotezei conturarii unui top in intervalul respectiv de pret. 
In consecinta, investitorii care nu doresc sa incaseze dividende ar trebui sa aiba in vedere o strategie de distributie in preajma nivelului 25.0!