Faceți căutări pe acest blog

duminică, 22 mai 2016

SNN - inca bearish

Cotatia titlurilor Nuclearelectrica a inregistrat o crestere de +2.4% in ultima saptamana de tranzactionare. Este prima apreciere din ultimele 3 luni! In zilele de 13 si 14 mai, cresterile au fost realizate prin cate un Gap up, cel de-al doilea insotit de un volum nesemnificativ. O astfel de combinatie ridica semne de intrebare asupra sustenabilitatii pe termen scurt a unei ascensiuni. Teoria s-a confirmat rapid in cazul SNN, cel de-al doilea gap fiind inchis dupa numai 2 zile.
La ce ne putem astepta in continuare?
Dupa cum se poate observa in graficul de mai jos, retragerea 50% se suprapune peste rezistenta 5.3, formand un obstacol puternic in calea acestei reactii ascendente. Totodata, in imediata apropiere se regaseste Lower Median Line (LML) care reprezinta un reper important pentru identificarea unei potentiale schimbari majore in evolutia cotatiei din lunile urmatoare. Cum ambii oscilatori se afla in zona de supracumparare, un eventual atac asupra rezistentei nu pare sa aiba mari sanse de izbanda in zilele urmatoare de tranzactinare. Mai probabila este o intrare pretului in consolidare sau chiar o depreciere catre Warning Line (WL-1).
In concluzie, pentru un investitor cu toleranta mica si medie la risc ar fi poate mai intelept sa se in calcul o intrare la cumpararesa abia dupa o penetrare a nivelului 5.3 la inchidere! O astfel de decizie ar trebui sa tina seama si de ordinul de marime al volumului care ar insoti un eventual semnal Buy, dar si de evolutia de ansamblul a oscilatorilor zilnic si saptamanal.