Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 14 ianuarie 2015

^DJIA - vremea se poate strica cu repeziciune

Indicele american Dow Jones Industrial Average, pe scurt DJIA, este unul dintre cele mai importante repere pentru investitorii de pretutindeni atunci cand iau decizii de tranzactionare pe bursa locala si nu numai. Evident ca romanii nu puteau face exceptie, experienta demonstrand o stransa corelatie mai ales in perioadele de scadere. In acest moment indexul respectiv este foarte aproape de a transmite un semnal negativ intregii lumi! Dupa cum se poate observa in graficul de mai jos, cotatia a ajuns la un prim nivel de alarma, "linia gatului" formatiunii "Head and Shoulders". Daca aceasta va fi strapunsa, se va emite un prim semnal bearish puternic, anticipandu-se o corectie catre nivelul 16,500! Semnalul va primi o confirmare puternica imediat ce indicele va inchide sub nivelul "S1", miscare care va definitiva un alt pattern bearish, "Peak Formation Low".
Pentru cei care ar dori sa intre la cumparare pe actiunile romanesti, este recomandabil adoptarea unei atitudini pasive in asteptarea unor vremuri mai bune.
Cei care se pregatesc de marcarea profiturilor, este bine sa creasca gradul de atentie pentru identificarea imediata a eventualelor semnale de vanzare generate pe simbolurile din portofoliu.