Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 9 ianuarie 2013

TEL - un top la orizont

Sfarsitul anului 2012 si inceputul lui 2013 a adus o apreciere substantiala a cotatiei TEL, urmare directa a modificarii tarifelor pentru serviciile prestate. Surprinzator pentru mine a fost faptul ca "insiderii" au intrat la cumparare odata cu "plebea", ceea ce poate fi un inceput de normalitate pe bursa romaneasca!
Revenind la grafic, observam ca volumele mari din 28.12.2012 si 03-04.01.2013 au determinat o ascensiune abrupta catre nivelul topului din august. Urmatoarele doua zile au reprezentat un ragaz, care a permis investitorilor sa-si reevalueze pozitiile si sa analizeze contextul existent. Volumul ridicat de astazi insoteste insa un pattern candlestick bearish "Tweezers Top" ce atentioneaza asupra dezvoltarii unei potentiale miscari corective in zilele urmatoare. Se observa, de altfel, ca oscilatorul zilnic se afla in zona de supracumparare si este pe cale sa inregistreze un crossover negativ cu linia de semnal. Speculatorii agresivi si-ar putea marca profitul in cazul generarii unui astfel de semnal. Primul target, in cazul confirmarii ipotezei, este pragul psihologic 13.0.
Pentru investitorii pe termen lung, tendinta de aplatizare a SMA100 (rosu) si depasirea acesteia si a SMA200 de catre pret constituie avertizari privind dezvoltarea unui potential trend ascendent in lunile urmatoare. Prin urmare, pentru a continua acumularea de actiuni TEL este recomandabil a se astepta o corectie inainte de tranzactionare!