Faceți căutări pe acest blog

duminică, 3 februarie 2019

SNP - in zona de rezistenta

In asteptarea publicarii rezultatelor financiare, titlurile OMV Petrom s-au apreciat cu +2.8% in ultima saptamana de tranzactionare, pe fondul unui volum sub medie.
Din punct de vedere fundamental, profilul de risc este unul mediu, iar rezultatelor financiare individuale la semestru incadreaza emitentul in clasa "Strong Buy". Corelatia din ultimul an cu indicele BET este de doar 30.9%, fapt care confera o importanta scazuta raportului pozitiv "Recompensa vs. Risc". Marea necunoscuta pentru anul urmator este reprezentata insa de impactul OUG 114/2018 asupra profitului SNP.
Din punct de vedere tehnic, cotatia a atins limita inferioara a unei zone puternice de rezistenta. Cum oscilatorul se afla in OBzone, probabilitatea ca pretul sa se afle la top sau foarte aproape de acesta este ridicata. In consecinta, exista o probabilitate ridicata ca un top local sa fie conturat in perioada imediat urmatoare, dupa care pragul de avertizare "WL-2" sa fie retestat.
Pentru cei care vor sa achizitioneze titluri SNP, adoptarea unei atitudini de asteptare ar putea fi o strategie mai buna decat o intrare in piata la pretul curent.