Faceți căutări pe acest blog

duminică, 12 decembrie 2010

Programe de analiza tehnica

In ultimii 5 ani am testat mai multe softuri de analiza tehnica, incepand de la faimosul Metastock pana la unele mai obscure precum Fcharts, de exemplu. Intr-un clasament care cuprinde ansamblul de unelte + indicatori si interfata, primele 3 pozitii ar arata astfel:
1. Market Analyst Astrology: link1
2. Dynamic Trader: link2
3. Metastock: link3
Desigur, fiecare are minusurile si atuurile sale. Nu le voi face o prezentare generala, este de ajuns sa intrati pe paginile respective si sa parcurgeti informatiile continute.
Exista, insa, si softuri gratuite, foarte bune, care pot fi utilizate cu succes de catre orice persoana care utilizeaza analiza tehnica in strategiile sale de investire. Cel mai bun este, de departe, Gannalyst Professional (link4). In afara de interfata exceptionala, programul ofera o multime de unelte de analiza si permite importul de date in format Metastock.
Al doilea program pe care vi-l supun atentiei este Wall Street Analyzer (link5). Spre deosebire de Gannalyst, contine un limbaj prin care pot fi configurati diversi indicatori proprii. Desi este mai putin performat, reprezinta o alegere ideala pentru cei care fac primii pasi in studiul analizei tehnice.