Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 4 decembrie 2010

DJIA, sfarsitul valului 4?

Ultimele 3 zile de tranzactionare ale saptamanii au schimbat perceptia investitorilor asupra bursei americane. DJIA a trecut peste topul din 22 noiembrie si este foarte aproape de a semnala sfarsitul valului Elliott 4. Confirmarea va veni in momentul in care va fi depasita valoarea 11,426. DT Oscillator este pozitiv si favorabil acestei ipoteze.















In continuare trebuie sa raspundem la urmatoarea intrebare: care este nivelul cel mai probabil de a fi atins in cazul confirmarii scenariului de mai sus?
In cel de-al doilea grafic se observa cum indicele a definitivat o formatiune grafica bullish Inverted Head & Shoulders. Strapungerea neckline a determinat identificarea tintei naturale a cotatiei la valoarea 11,650.















In plus, trebuie sa remarcam ca MACD a inregistrat un crossover pozitiv cu linia de semnal foarte aproape de linia zero. Acest fapt anticipeaza, de regula, dezvoltarea unui segment ascendent semnificativ!
In final mai adaug faptul ca target-ul minim al valului Elliott 5 este 11,650 (identic cu cel al Inverted Head & Shoulders), iar cel tipic este situat la valoarea 12,100.

Concluzie:
Se poate intra Long pe indicele american imediat ca valoarea 11,426 a fost depasita, primul nivel avut in vedere pentru o marcare partiala a profiturilor fiind 11,650.

Nota:
Cotatiile furnizate de ICM MetaTrader sunt in acest moment cu aprox. 15 puncte sub cele reale.