Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 18 decembrie 2010

DJIA, perspective pe termen scurt

Asa cum am vazut in analizele intraday precedente, DJIA ofera aproape zilnic oportunitati profitabile de tranzactionare pentru aceia care utilizeaza analiza tehnica.
Pentru astazi am ales graficul zilnic, cu cotatiile spot ale indicelui american.















Dupa cum se observa, topul din luna noiembrie a fost depasit si ne aflam in faza de dezvoltare a unui potential val Elliott "5", care pune presiune pe rezistenta (rosu).
La nivelul indicatorilor semnalele raman pozitive. DT Oscillator se afla in zona de supracumparare si atentioneaza asupra unei posibile "supraincalziri" a miscarii ascendente. Cat timp nu se va inregistra un crossover cu linia de semnal cotatia DJIA mai poate creste.
Linia mediana a Andrews' Pitchfork trece prin intervalul de target, ceea ce confera un plus de credibilitate acestei zone de rezistenta.
Concluzii si recomandari:
Este de asteptat ca indicele sa contureze un top important inainte de a depasi acest intervalul de target.
Valoarea 11650 ramane inca o tinta de atins.
Incrucisarile indicatorilor lor cu liniile de semnal vor anticipa topul. In acest caz se recomanda inchiderea pozitiilor Long.
Se pot deschide pozitii Short daca vor fi indeplinite simultan urmatoarele 2 conditii:
  1. se va identifica un pattern candlestick negativ la rezistenta/target sau daca indicele va inchide sub minimul ultimelor 3 cotatii precedente
  2. indicatorii se vor afla sub liniile de semnal