Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 11 mai 2019

BRD - Hold


Trecerea datei ex-dividend a determinat o corectie ampla a pretului titlurilor BRD, pana la nivelul de inchidere a saptamanii de 11.66 lei. Deprecierea este usor mai mare decat valoarea dividendului brut de 1.64 lei.
Desi profitul anual a fost cu +12% mai ridicat decat cel de anul trecut, maximul cotatiei din prima parte a acestui an (13.78 lei) a fost cu -13% sub cel atins in perioada similara din 2018 (15.9 lei), fapt care indica asteptari negative din partea investitorilor legate de evolutia bursiera a emitentului. De altfel, divergenta pret-volum identifica o retragere a cumparatorilor din piata pe masura ce cotatia s-a indepartat de 12 lei.
Pe termen scurt este de asteptat ca suportul reprezentat de „Median Line” (ML) sa fie retestat, iar in functie de reactia la acel prag pretul poate reveni la” neckline” sau, dimpotriva, se poate deprecia catre nivelul de 10 lei.
O pozitie de asteptare este recomandabila in acest context pana la reactia tehnica asteptata a se produce la „Median Line”.