Faceți căutări pe acest blog

marți, 30 aprilie 2019

Uizen - Consilier portofoliu 2

Astazi am finalizat un nou test bazat pe sugestiile "Consilierului de portofoliu" al aplicatiei Uizen. De aceasta data am utilizat doar datele financiare anuale si semestriale care, de altfel, sunt si cele mai complete dintre cele raportate de emitenti, motiv pentru care am reusit a avansez mai mult in trecut fata de precedenta postare. Mentionez ca scopul implementari acestui "Advisor" este acela de a oferi sugestii de gestionare a investitiilor la Bursa de Valori Bucuresti pentru investitorii pe termen lung si foarte lung. Desigur, un investitor activ ar putea "bate" performantele prezentate reactionand rapid la evenimentele de ultima ora legate de perspective societatilor in cauza (transparenta, situatii financiare, politici economice guvernamentale etc.).
Randamentul pentru perioada martie 2015 - aprilie 2019 (4 ani si o luna) este de aprox. +115%, mai mult decat multumitor pentru un investitor pasiv, avand in vedere faptul ca aceasta performanta include si plata impozitelor pe profit si dividende. Trebuie mentionat faptul ca, in aceeasi perioada, indicele BET a crescut cu aprox. +20%, iar BETPlus cu aprox. +21%.
Utilizarea rapoartelor mentionate a determinat tranzactionarea emitentilor timp de doar doua zile in fiecare an (~15 martie si ~20 august), cand se considera ca toate raportarile financiare au fost deja publicate pe site-ul BVB.