Faceți căutări pe acest blog

duminică, 21 decembrie 2014

BET - in asteptarea clarificarilor

Dupa 7 zile de depreciere, indicii bursieri au reactionat abrupt joi si vineri,  in ton cu pietele externe. Volatilitatea din ultimele zile arata o impulsivitate ridicata in deciziile de tranzactionare, fapt care induce o stare de incertitudine in randul investitorilor. Semnalele generate in aceasta perioada sunt contradictorii si creeaza confuzie.
Este piata in apropierea unui top sau am fost martori la o simpla corectie iar trendul ascendent va continua sa se dezvolte?
In graficul de mai jos se observa va indicele a strapuns "Lower Median Line" (LML) si s-a oprit la prima linie de avertizare (WL-1). Minimul atins miercuri se afla in zona tipica de target a unui val corectiv "c". Deocamdata este prematur sa spunem ca bottom-ul a fost atins. Aceasta ipoteza va fi luata in considerare in momentul in care cotatia va depasi nivelul valului "a". Daca un astfel de eveniment va fi insotit de o evolutie pozitiva a oscilatorului (bullish crossover), probabilitatea ca indicele sa contureze un val Elliott "4" va deveni foarte ridicata si ne vom putea astepta la ascensiuni ample in prima parte a anului viitor.
Daca, totusi, indicele isi va continua contractia catre cel de-al doilea nivel de target, marginit de proiectia Fibonacci 161.8% si de retragerea 61.8%, probabilitatea intrarii intr-o faza negativa de evolutie va fi semnificativ mai mare decat cea a reluarii trendului ascendent. In acest caz va fi fost strapunsa deja linia de trend "S2" din precedenta analiza, fapt care va trimite in piata un semnal negativ puternic. In acest scenariu, tendinta indicelui ar trebui sa fie de consolidare sau de depreciere catre linia de reactie 5,400, aflata intr-o zona puternica de suport.

PS
Vizitatori ai acestui blog imi solicita constant recomandari cu privire la gestionarea propriilor portofolii. Asa cum am mai scris cu diverse ocazii, strategia fiecarui investitor este influentata direct de personalitatea acestuia (toleranta sa la risc, orizontul de timp avut in vedere, randamentul asteptat etc.). O anumita recomandare poate fi potrivita unei anumite persoane si total nepotrivita alteia.
Ca un reper in aceasta curenta de instabilitate, va descriu modul meu curent de operare:
 Am lichidat jumatate din fiecare portofoliu de actiuni administrat in ziua de marti, cand a devenit clar ca piata a intrat intr-o evolutie de tip Lower Highs - Lower Lows pe termen scurt. Daca ipoteza pozitiva va fi validata, voi reintra la cumparare. Daca scenariul negativ va fi cel ce se va afla in derulare, voi lichida si cealalta jumatate a fiecarui portofoliului si voi astepta pe cash vremuri mai bune.