Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 1 noiembrie 2014

TLV - acumulare

Titlurile Bancii Transilvania s-au apreciat in aceasta saptamana cu +2.0%, gratie evolutiei pozitive de vineri. Cum anuntarea rezultatelor financiare nu a produs decat un efect de +0.6% asupra cotatiei, in ciuda unui volum ridicat, ieri s-a simtit din nou efectul programului de rascumparare a actiunilor proprii derulat de banca. A fost inregistrata o crestere de +1.9%, aprox. egala cu cea inregistrata la nivelul intregii saptamani.
Din punct de vedere tehnic, pretul se afla intr-o perioada de stabilizare, vizibila in special in graficul zilnic.









In aceasta reprezentare a fost generat un semnal bullish de tip "Upside Breakout", care reprezinta un semnal de cumparare adresat investitorilor pe termen scurt si care anticipeaza un atac putermic asupra pragului superior al intervalului de consolidare.
In graficul saptamanal se observa cum cotatia a reactionat din nou la media mobila, in conditiile unei incrucisari pozitive a indicatorilor DI+ si DI-. Chiar daca ADX(14) este sub nivelul acceptat pentru identificarea unui trend, o eventuala incrucisare a MACD cu linia sa de semnal va avea loc langa linia zero si va anticipa dezvoltarea unui trend puternic! Ipoteza este favorizata de ingustimea benzilor Bollinger care indica acumularea de tensiuni in pret.
Acest context poate reprezenta o oportunitate pentru a intra la cumparare. O prima etapa poate fi initiata in deschiderea urmatoarei sedinte de tranzactionare, cu un Stop Loss fixat sub 1.659. Cea de-a doua etapa va fi demarata atunci cand pretul va strapunge rezistenta 1.83 la inchidere. Acest pas este adresat si investitorilor pe termen mediu si lung.