Faceți căutări pe acest blog

duminică, 23 noiembrie 2014

EBS - Buy Signal

Titlurile Erste Bank au inregistrat o apreciere impresionanta in ultima saptamana: +7.7%, in special datorita cresterii din ziua de vineri (+4.2%). In urma acestui eveniment, cotatia a depasit nivelul valului "4", fapt care anunta o schimbare in evolutia sa pentru saptamanile urmatoare. Cel mai puternic semnal in acest sens este cel emis de ADX(14) care anticipeaza dezvoltarea unei miscari ascendente de amploare. In aceasta ipoteza, prima tinta "naturala" este reprezentata de intervalul 104.0 - 110.0, cuprins intre retragerile 50% si 61.8%, aferente evolutiei descendente din perioada februarie-octombrie. Observati ca sistemul "ST Trades Advisor" a identificat de cca. o luna de zile schimbarea raportului dintre cerere si oferta care a condus, in cele din urma, la conturarea bottom-ului curent.
Speculatorii agresivi si investitorii pe termen scurt se gasesc in fata unui semnal de cumparare important, cu o marja preconizata de casting de cca. +10 - 15% pentru un termen de 3-4 luni. Pentru un raport Risk/Reward acceptabil este absolut necesar ca Stop Loss-ul sa fie stabilit imediat sub media mobila simpla la 15 zile, care s-a dovedit un prag mobil reprezentativ pentru acest emitent.
Daca se au in vedere orizonturi mai mari de timp, ar fi mai intelept sa se astepte reactia pretului la pragul de reactie 115.0 inainte de a se lua o decizie de cumparare. O desprindere de acest nivel ar marca strapungerea ascendenta a formatiunii "Symmetrical Triangle" dezvoltata in ultimii 5 ani, cu perspective bullish solide pe termen lung.