Faceți căutări pe acest blog

duminică, 26 octombrie 2014

SIF2 - aproape de evadare

Perioada lunga de consolidare, in care titlurile SIF Moldova s-au miscat lateral timp de 3 ani, pare sa se apropie de sfarsit. Cotatia a inchis peste limita superioara a intervalului de stabilizare, fapt care a determinat generarea unui semnal de cumparare adresat investitorilor pe termen lung. Desi volatilitatea este ridicata, comparabila cu cea din ultimele 2 saptamani, volumul este unul redus (la jumatatea mediei) si ridica dubii asupra credibilitatii acestui semnal. In trecut, fiecare tentativa de depasire a topului precedent a fost urmata de deprecieri in saptamanile imediat urmatoare.
Pretul se afla acum la rezistenta compusa din extensia 127.2% a valului "b" si proiectia 100% a valului "a", pornita din b. Doua scenarii trebuie urmarite cu atentie in saptamana imediat urmatoare:
Daca vom asista la o depreciere a pretului, insotita de o volatilitate si un volum ridicat, ne putem astepta la conturarea unui top sau, cel mult, la o stabilizare pe termen scurt.
Daca, in schimb, va fi inregistrata o lumanare albastra, insotita de o crestere a cotatiei si volumului, aceasta ar reprezenta o confirmare a semnalului de cumparare existent.
Pentru investitorii pe termen lung, care au deja inclus in portofoliu acest simbol, linia de trend reprezinta cel mai important reper pentru identificarea unui potential semnal de vanzare.