Titlurile SIF Banat-Crisana s-au depreciat nesemnificativ in ultima saptamana cu -0.2% si au inchis la 1.218. Dupa cum se poate observa in imaginea de mai jos, pretul se afla intr-o evolutie usor descendenta, incepand cu a doua jumatate a lunii august. Miscarea corectiva curente s-a declansat dupa atingerea retragerii Fibonacci 61.8%, aprox. la nivelul la care au fost conturate topuri importante in anii 2012 si 2013 (T1 si T2).
Daca in predentele 2 cazuri deprecierile ce au urmat atingerii topurilor au fost ample, in acest an este foarte posibil sa asistam la un scenariu diferit, data fiind volatilitatea redusa si panta lina de dezvoltare a miscarii corectiva.
Evolutia volumului arata un interes relativ scazut pentru tranzactionarea acestui emitent, iar culoarea sa nu anticipeaza o schimbarea a starii curente. Cum nici ADX si MACD nu ofera indicatii importante asupra directiei viitoare de miscare a pretului, putem asista in continuare la o depreciere lina a cotatiei, marginita superior de rezistenta R1. De altfel, acest prag reprezinta cel mai important reper de urmarit in perioada urmatoare, in vederea detectarii unei potential semnal Buy.
In cazul in care contextul va deveni negativ, cotatia se poate deprecia catre intervalul 1.1-1.14, care se constituie intr-o zona puternica zona de suport. In acest moment, acest scenariu beneficiaza de o probabilitate redusa de confirmare.