Faceți căutări pe acest blog

joi, 17 aprilie 2014

TGN intr-o prima zona de distributie

 Trendul ascendent, inceput in 11 decembrie 2013, se afla in plina desfasurare. Iesirea din  perioada prelungita de consolidarea a devenit insa evidenta abia la inceputul acestei luni. Cum fundamental ma astept ca TGN sa anunte rezultate in crestere in primele doua trimestre ale acestui an, miscarea curenta poate determina, intr-un orizont de timp de 6-12 luni, atingerea nivelului 230 de lei si inchiderea unei "cupe", cu implicatii pozitive pe termen lung. Totusi, din punct de vedere tehnic este momentul sa luam in considerare o marcare partiala a profitului. Dupa cum se observa in imaginea de mai jos, cotatia a ajuns intr-o zona puternica de rezistenta si poate contura un top in urmatoarele sesiuni de tranzactionare. O serie de indicatori tehnici au emis deja atentionari privind o posibila corectie pe termen scurt. Ma rezum doar a le enumera:

ADX(14):
Interpretare:
- Trendul ascendent slabeste. Se anticipeaza conturarea unui potential top in perioada urmatoare.
Mod de actiune:
- Evitati sa intrati in pozitii Long si luati in calcul o potentiala schimbare de evolutie a pretului din bullish in bearish.


Stochastic(5,3,3):
Interpretare:
- Crossover in zona de supracumparare. Evolutia ascendenta slabeste. Pretul poate contura un top in sesiunile urmatoare de tranzactionare.
Mod de actiune:
- Incercati sa identificati eventuale divergente negative ale indicatorilor cu pretul. Acordati atentie semnalelor de vanzare.


RSI(14):
Interpretare:
- Indicatorul a parasit zona de supracumparare si indica slabirea trendului ascendent. Pretul poate contura un top.
Mod de actiune:
- Confera credibilitate semnalelor de vanzare ce pot fi generate de formatiunile candlestick. Incercati sa identificati eventuale divergente negative cu pretul. Acestea sunt mai puternice daca topurile RSI se afla in zona de supracumparare.


CCI(20,6):
- Hook From Extremes
Interpretare:
- Este o formatiune care atentioneaza asupra atingerii unui potential top al pretului. Se anticipeaza o depreciere a pretului  in perioada imediat urmatoare.
Mod de actiune:
- Daca identificati divergente negative ale pretului cu indicatorii inchideti pozitiile Long. In caz contrar urmariti alti indicatori tehnici pentru a masura puterea trendului.


In aceste conditii ar fi intelept sa se ia in considerare o marcare in trepte a profitului de catre investitorii cu orizonturi mai scurte de timp. Titlurile TGN pot fi  cumparate din nou catre sfarsitul verii sau in toamna, atunci cand contextul extern va fi mai favorabil si cand se vor putea face estimari privind profitul ce va fi inregistrat in 2014.