Faceți căutări pe acest blog

luni, 28 aprilie 2014

BET-FI: ipoteze de lucru

Indicele BET-FI isi continua evolutia Lower Highs - Lower Lows si a atins astazi un nou minim al acestui an. Cotatia a ajuns la retragerea Fibonacci 61.8%, nivel la care a conturat un bottom in precedentele doua evolutii corective (din 2012 si 2013).
Primul impact vizual al imaginii de mai jos este negativ. Ascensiunea inceputa in octombrie 2010 a conturat deja 3 valuri impulsive, fapt care indica sfarsitul unui ciclu pozitiv. Acesta ar putea fi urmat de o depreciere catre intervalul 22,000 - 24,000, marginit de retragerile 50% si 61.8% (maron). In sprijinul acestei ipoteze sunt perioada mai lunga in care se desfasoara corectia curenta si faptul ca nu au trecut toate datele de inregistrare la SIF-uri (probabilitatea unor noi scaderi de preturi este ridicata).
Pe de alta parte, retragerea Fibonacci 38.2% reprezinta limita inferioara a unei zone puternice de suport (26,000 - 26,500), care poate determina conturarea unui bottom major pe termen mediu si lung!
Linia de trend (verde) si indicatorul ADX(14) reprezinta cele mai importante repere de urmarit pentru validarea acestor ipoteze. Daca DI- (rosu) va intersecta ADX (albastru) se va emite o prima indicatie privind apropierea de un potential minim anual. Daca acest mesaj va fi urmat de un crossover DI+_DI- si de o strapungere a liniei de trend, ipoteza pozitiva va fi primit sufieciente confirmari de validare si se va putea intra "in forta" la cumparare. Pana atunci, scenariul negativ ramane de actualitate si este recomadabila o atitudine pasiva fata de emitentii din componenta indicelui.