Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 5 aprilie 2014

SIF3 - Stop Sell

SIF Transilvania nu este un simbol pe care l-as mai include in portofoliu in lunile urmatoare. Dupa ce mi-am vandut actiunile la sfarsitul anului trecut, am renuntat sa-l mai iau in considerare pentru o posibila investitie, considerand ca nu poate performa mai bine decat celelalte SIF-uri (concluzia se bazeaza pe structura activelor emitentilor).
Daca ne uitam pe graficul sau zilnic sau saptamanal, am putea crede ca ne aflam intr-o perioada ulterioara datei de inregistrare stabilite in AGA. Pretul se afla intr-un trend descendent puternic pe termen scurt si pare ca nimic nu-l poate opri sa isi continue picajul.  Totusi, dupa cum se poate vedea in imaginea de mai jos, miscarea sinusoidala din ultimii ani este limitata de cateva praguri oblice caracterizate de un acelasi unghi!
In acest moment cotatia a ajuns la un astfel de suport si, atentie, la retragerea Fibonacci 78.6%, acolo unde evolutia descendenta s-a oprit de fiecare data in ultimii 2 ani! Cum oscilatorul a intrat deja in zona de supravanzare, ma astept la o pierdere semnificativa de impuls, daca nu la o reactie ascendenta in urmatoarele saptamani. Pentru speculatorii agresivi poate fi un moment oportun de intrare la cumparare la prima apreciere la nivel de High in graficul zilnic, cu un target de profit de +5.0 - 10.0%. Semnalul va fi cu atat mai puternic cu cat volatilitatea si volumul vor fi mai mari. Stop Loss-ul trebuie sa fie unul strans, in conditiile in care target-ul valulul E5 din graficul zilnic (nu este prezentat in aceasta postare) se afla in intervalul 0.475 - 0.485!
Pe termen mediu si lung as recomanda "simpatizantilor" SIF-urilor sa se orienteze catre ceilalti emitenti din sector, deoarece SIF3 pare sa aiba cele mai slabe perspective de dezvoltare atat din punct de vedere fundamental, cat si din punct de vedere tehnic.