Faceți căutări pe acest blog

marți, 24 ianuarie 2012

SIF2 - in fata unui examen dificil

Ascensiunea abrupta, inceputa in urma cu 4 luni, a adus cotatia foarte aproape de nivelul rezistentei 1.346. Atingerea acestui reper ar confirma inchiderea unei cupe (galben), insa ar trebui sa conduca la o scadere considerabila a impulsului pozitiv. In acel moment ne vom afla in fata a doua ipoteze:
  • conturarea unei formatiuni bullish "Cup & Handle"
  • conturarea unei formatiuni bearish "Triple Top" (personal as considera-o mai degraba un "Double Top", insa efectul ar fi acelasi)
Cum oscilatorul se afla deja in zona de supracumparare si este foarte aproape de a inregistra un crossover negativ cu linia sa de semnal, probabilitatea conturarii unui top in urmatoarele cateva zile este ridicata. Acest fapt ar putea conduce la o contractie a pretului catre 1.14 - 1.15, intervalul pana la care asteptam conturarea "toartei". Daca potentiala corectie se va amplifica, va deveni destul de improbabil ca topul sa mai fie depasit in urmatoarele 3-4 luni. Desigur, intuitiv, toata lumea asteapta ca majorarea pragului de detinere la 5% sa conduca la o acumulare accelerata de actiuni, fapt care ar avea ca urmari validarea ipotezei pozitive. Sa nu uitam, totusi, ca suntem in continuare intr-o perioada in care vestile negative sunt preponderente si induc o stare de teama/prudenta in randul investitorilor.