Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 4 ianuarie 2012

SIF-urile in 2012?

Acum, dupa sarbatori, fiecare investitor isi indreapta din nou atentia spre piata bursiera, cu speranta unui an "verde". Desigur, 2011 a reprezentat o suma de tinte ratate si sperante naruite, intr-un context international extrem de agitat si de tulbure. Pentru 2012, anticiparile analistilor merg de la un optimism moderat la pesimism accentuat, nu putini fiind aceia care prevestesc fel de fel de dezastre financiar economice. Cred, totusi, ca aceasta contaminare cu negativ a atins deja un nivel prea ridicat (molima) si, ca sa ma asociez intrucatva adeptilor teoriei conspiratiei, pare cumva bine dirijata.

SIF-urile reprezinta un sector care a reactionat intotdeauna mai brutal decat restul pietei bursiere romanesti la asaltul informatiilor pozitive sau negative. Ma astept, deci, ca aceasta tendinta sa continue!

In graficul saptamanal de mai jos se observa indicele BET-FI tinde sa contureze bottom-ul unui potential val corectiv "c". Desi miscarea descendenta ar putea sa continue catre intervalul 12,400-13,600, o depasire a nivelului 20,755 ar face relativ improbabila o astfel de ipoteza. De altfel, avand in vedere evolutia oscilatorului, o strapungere a rezistentei descendente este realizabila pe termen scurt. In consecinta, in acest moment sunt mai degraba un optimist moderat decat un pesimist, dar astept depasirea topului "b" inainte de a lua in calcul o potentiala schimbare pozitiva de trend.