Faceți căutări pe acest blog

joi, 8 decembrie 2011

DJIA - asteptam formarea toartei

Maine, la Bruxelles, are loc o intalnire a liderilor europeni, decisiva pentru viitorul zonei Euro. In functie de rezultatele ei si de perceptia investitorilor asupra acestora, putem asista la variatii mari ale indicilor si perechilor valutare. Astazi ma voi ocupa de indicele american ^DJI, a carui evolutie este urmarita cu atentie de investitorii ramasi inca activi pe piata bursiera romaneasca.
Dupa cum se observa in grafic, cotatia a inchis o "cupa". Avand in vedere ca Median Line se comporta ca o rezistenta iar oscilatorul a inregistrat un crossover negativ cu linia de semnal, exista o probabilitate importanta sa asistam la conturarea unei "toarte" inainte de reluarea ascensiunii. In principiu, deprecierea potentiala ar trebui sa se opreasca la retragerea Fibonnacci 38.2%, aferenta cresterii din perioada 25 noiembrie - 07 decembrie, deoarece acest nivel coincide practic cu SMA200.
As fi utilizat acest scenariu, in conditii normale, pentru o intrare Short scurta. Insa, dupa cum spuneam, toate ipotezele pot fi date peste in cursul zilei de maine. In consecinta, o atitudine pasiva este de preferat uneia active, inclusiv pe bursa de la Bucuresti!