Faceți căutări pe acest blog

luni, 19 decembrie 2011

BVB - in consolidare stransa

Nu sunt un fan al actiunilor emise de BVB si, din punctul meu de vedere, un PER de 14, calculat pe baza profitului din ultimele 4 trimestre, este prea mare in contextul actual de piata. Am ales, totusi, acest simbol, pentru analiza de astazi, datorita intervalului ingust de consolidare in care evolueaza de cca. 2 luni. Acesta poate fi preludiul declansarii unei miscari ample pe termen scurt care poate genera un semnal puternic de cumparare.
Vanzarea de actiuni realizata de Prime Transaction a atras si speculatorii agresivi, care sperau un profit mare si rapid. Dupa cum se observa in fereastra din dreapta-sus, lumanarea generata are caracteristici bearish si anticipeaza o corectie in zilele urmatoare. Este, deci, foarte probabil ca BVB sa ramana in zona de consolidare si in zilele urmatoare. Nici DT Oscillator nu este inca favorabil unei strapungeri ascendente. Exista insa si semne bune: cu cat aceasta stare se va prelungi, cu atat mai mare va fi variatia ulterioara a pretului (in sus sau in jos).
Este recomandabil a se astepta o inchidere peste rezistenta, urmata de o apreciere la nivel de High, in timpul sedintei imediat urmatoare, pentru a se intra la cumparare. Nu incercati sa anticipati directia inainte de a primi confirmarea. Probabilitatea ca pretul sa strapunga suportul este, in acest moment, sensibil egala cu aceea de a strapunge rezistenta!