Faceți căutări pe acest blog

joi, 29 noiembrie 2018

Uizen - societati financiare: tabel comparativ

Una dintre problemele cu care se confrunta investitorii la Bursa de Valori Bucuresti o reprezinta modul de publicare al rapoartelor trimestriale. Aproape fiecare emitent si-a particularizat modul de prezentare al rezultatelor financiare, neexistand un standard care sa permita o comparatie facila intre diferite companii. In plus, emitentii sunt obligati sa raporteze trimestrial doar rezultatele financiare consolidate (de catre compania mama), nu si cele individuale pe care le consider mai relevante. Consultarea acestor rapoarte se realizeaza intr-un mod greoi, BVB nefacilitand accesul la informatiile financiare prin API. In aceasta saptamana am reusit sa aduc la zi baza de date a aplicatiei Uizen pentru cele mai lichide 32 de simboluri. Sunt astfel in masura sa va prezint o comparatie intre performatele celor 5 SIF-uri, la care am adaugat FP. Pentru o intelegere cat mai completa a acestui tabel fac precizarile urmatoare:
ReperFin reprezinta scorul reperului financiar obtinut din cel al StructuraF (scorul indicatorilor financiari) si TrendF (scorul tendintei rezultatelor financiare)
ReprTranz reprezinta scorul reperului de tranzactionare obtinut din LiqLevel (nivelul de lichiditate) si GHLevel (nivelul Graham)
PER este indicatorul bursier calculat pe baza EPS estimat dupa rezultatele la 9 luni
DIVY reprezinta, de asemenea, randamentul dividendului estimat
Profilurile de risc "Ridicat" si "Foarte ridicat" nu indica faptul ca emitentii in cauza au probleme financiare grave, ci ca indicatorii lor financiari se afla sub nivelurile minime. Acest lucru arata un management neadecvat care poate degrada in continuare performatele companiei respective.
In cazul particular al SIF5 nu sunt incluse veniturile din vanzarea detinerii la BCR care ar fi determinat urcarea pe locul 2 in clasament.