Faceți căutări pe acest blog

duminică, 11 noiembrie 2018

SNN - in zona de top

Comunicatul privind acordarea unui dividend brut suplimentar de ~0.79 de lei a revigorat interesul cumparatorilor pentru titlurile Nuclearelectrica. Pretul a inchis vineri la 8.38 de lei, in crestere cu +4.4% fata de joi si cu +4.5% fata de inchiderea saptamanii precedente.
In prima imagine de mai jos se observa cum pretul a strapuns rezistenta si a ajuns in zona de top. Chiar daca drumul sau natural este catre urmatoarea rezistenta, pattern-ul candlestick "8 to 10 New Price High"  identifica o supraincalzire a trendului pozitiv si atentioneaza asupra apropierii de un potential top. In consecinta, este mai probabila o limitare a ascensiunii in jurul nivelului 8.5, decat o ascensiune catre 9.0, nivel care reprezinta tinta acestui emitent pana la raportarea anuala.









Din punct de vedere al indicatorilor fundamentali si bursieri, acest emintent continua sa prezinte un profil de risc mediu si sa se preteze pentru includerea sa intr-un portofoliu pe termen lung. Cum societatea acorda dividend anual iar valoarea coeficientului 'alfa' este pozitiv, performanta de ansamblu a titlurilor SNN pentru urmatorul an este de asteptat s-o depaseasca sensibil pe cea a indicelui BET.