Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 18 iulie 2015

SIF5 - LT Buy Signal

Dupa o perioada de cca. 7 luni in care au evoluat in jurul liniei de reactie 1.70, titlurile SIF Oltenia au iesit brusc din consolidare. Benzile Bollinger au fost inguste timp de 12 saptamani, timp in care in pret s-au acumulat tensiuni foarte mari. In consecinta, explozia ascendenta ce a fost declansata ar trebui sa conduca la noi aprecieri in perioada imediat urmatoare!
Observati ca incrucisarea indicatorilor DI+ si DI- a prins ADX(14) la mijloc, eveniment care anticipeaza, in majoritatea cazurilor, dezvoltarea unui trend pozitiv de durata. Semnalul este accentuat de alertele emise in ultimele 2 saptamani de sistemul "ST Directional Volume", MACD(12,26,9) si de indicatorul CCI(20,6) care anticipeaza, la randul sau, un trend puternic pe termen lung.
Totusi, in 3 situatii relativ asemanatoare din 2013 pretul nu a continuat in forta ascensiunea ci a stagnat cateva saptamani dupa explozie inainte de a-si relua cresterea. De accea, o tehnica de acumulare ar fi poate mai inteleapta decat una de cumparare in forta, mai ales ca intervalul 2.0-2.1 reprezinta o zona puternica de rezistenta care va fi dificil de depasit in urmatoarele 1-2 luni si care, in plus, ar putea determina initierea unor miscari corective semnificative.
Pentru investitorii care au in vedere orizonturile lungi de timp atrag atentia ca in perioada aprilie 2010 - ianuarie 2014 pretul a conturat o "cupa" (nu se poate vedea in imaginea de mai jos), urmata de o "toarta" din ianuarie 2014 pana in iulie 2015. Acest fapt determina identificarea unui target in termenul lung de timp (1-5 ani) la nivelul 3.25 lei, situat in imediata vecinatate a retragerii Fibonacci 61.8% (~3.20 lei), aferenta trendului negativ din perioada iulie 2007 - februarie 2009.