Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 25 iulie 2015

SIF1 - P&F Buy Signal

In urma cu ceva mai mult de o saptamana, recomandam actiunile SIF Banat-Crisana pentru cumparare, avand ca tinta pe termen scurt (1-6 luni) nivelul 1.78. Astazi o sa va prezint o noua analiza a acestui emitent, mai putin obisnuita in peisajul de la noi.
Imaginea de mai jos surprinde evolutia pretului SIF1 in reprezentarea "Point & Figure", varianta Wyckoff. Acest grafic are avantajul de a facilita identificarea mai usoara a trendurilor si zonelor de rezistenta sau suport fata de reprezentarea "clasica". Pentru a adauga un simbol in acest grafic este nevoie de o variatie de 0.25 lei a cotatiei, indiferent de momentul in care s-a produs aceasta variatie (nu exista o axa reala a timpului). Din acest motiv, peste ultima cifra  "7" (luna in care pretul a completat intervalul 1.25-1.5) va aparea un nou simbol in ziua in care va fi atinsa valoarea 1.75.
Nu o sa intru in alte detalii legate de acest tip de reprezentare, considerand ca graficul este suficient de concludent si fara alte explicatii.
Se observa foarte clar ca, incepand din 2009, pretul a evoluat in majoritatea timpului in intervalul 1.0-1.25, cu scurte derapaje deasupra sau sub acest interval. Este clar ca in toata aceasta perioada a existat un surplus de oferta in preajma nivelului 1.25 si un surplus de cerere in preajma pragului 1.0. Faptul ca in luna iulie a.c. pretul a strapuns rezistenta reprezinta un semnal privind epuizarea ofertei la acel nivel si o posibila declansare a unui trend ascendent de durata. Este un important semnal de cumparare ce are ca prima tinta nivelul 1.75, aflat la o distanta de fosta rezistenta egala cu latimea intervalului de consolidare. Acest target este doar unul intermediar in orizontul lung de timp (LT) si se afla foarte aproape de cel identificat in analiza "clasica" precedenta (1.78). Deasupra sa regasim cea de a doua tinta (2.0), mult mai importanta si in imediata apropiere a careia intalnim retragerea Fibonacci 38.2%, aferenta trendului negativ din 2007-2009, si extensia 100% a segmentului ascendent dezvoltat in 2009-2010 (nu apar in grafic). Acest prag poate fi atins intr-o perioada mai mare de 12 luni si reprezinta, totodata, un puternic nivel Take Profit. Aici ne putem astepta la corectii semnificative inainte reluarea ascensiunii catre zona de rezistenta 2.25-2.5.