Faceți căutări pe acest blog

luni, 9 martie 2015

TLV - supracumparat

De cand deruleaza programe de rascumparare, mai marii din conducerea Bancii Transilvania au reusit sa infirme deseori diversele semnale ale analizei tehnice. Ca actiunile TLV se cumpara de catre banca sau entitati "afiliate", gen fondurile BT, sau de catre diverse persoane initiate, are mai putina importanta, cert este ca astfel de activitati tind sa aduca pretul la niveluri artificiale prin "rostogolire ascendenta", daca pot sa ma exprim asa. Am decis, totusi, sa analizez acest simbol din punct de vedere tehnic, sub rezerva celor mentionate mai sus.
Dupa cum se poate vedea in imaginea de mai jos, cotatia a deschis astazi cu un gap care nu a mai putut fi umplut pana la sfarsitul zilei. Chiar daca amplitudinea volumului indica un "Common Gap", crossover-ul oscilatorului zilnic cu linia sa de semnal a determinat identificarea unei divergente negative pret-indicator. Cu oscilatorul saptamanal bearish si supracumparat, suntem avertizati ca o miscare corectiva este pe cale sa se dezvolte in perioada imediat urmatoare. De altfel, semnalele negative nu se opresc aici! Mesajul emis de ADX(14) merge chiar mai departe, anticipand deprecieri majore pe termen foarte scurt. La fel, pattern-ul candlestick "HA Sell-" invita si el la o marcare a profitului in asteptarea unor vremuri mai bune.
Pentru speculatorii agresivi se impune inchiderea pozitiilor. Ceilalti trebuie se astepte o inchidere sub 2.12 inainte de a lua o decizie. Daca acest scenariu se va derula in conditiile unui volum peste medie si a unei volatilitati ridicate, perspectivele TLV devin puternic negative intr-un orizont de cateva saptamani. Personal nu confer o probabilitate ridicata de validare acestei ipoteze decat in cazul in care se produc evenimente de anvergura pe plan intern sau extern.
Cel mai probabil suport in cazul in care pretul va cobori sub 2.12 pe volum redus este reprezentat de nivelul 2.0, aflat intre retragerea Fibonacci 38.2% si tinta formatiunii "Double Top". Daca vanzatorii vor mari presiunea, cotatia poate ajunge la 1.90, nivel la care TLV devine deosebit de atractiv pentru cumparare pe termen scurt, mediu si lung!