Faceți căutări pe acest blog

duminică, 1 martie 2015

EBS - corectia poate continua

Pe termen mediu (3 -12 luni), trendul actiunilor Erste Bank este unul crescator. De altfel, formatiunea "Inverted Head & Shoulders" sugereaza ca tinta a pretului in acest orizont de timp nivelul 115.0, aflat intr-o zona puternica de rezistenta. Deocamdata, cotatia a reactionat negativ la extensia 100% a primului segment ascendent. Cum acesta se afla intr-o zona propice initierii unei miscari corective (intre retragerile 50% si 61.8%), ne putem astepta ca in perioada imediat urmatoare sa mai asistam la unele deprecieri. Pretul se poate intoarce din nou sub 100.0 inainte de ca trendul pozitiv sa fie reluat.
Un reper interesant pentru o eventuala acumulare este reprezentat de valoarea 99.0, in imediata apropiere a careia intalnim retragerea Fibonacci 38.2% si nivelul bottom-ului din 19 mai 2014.
Inainte de a se intra la cumparare trebuie acordata mare importanta  monitorizarii volumului! Daca acesta va incepe sa creasca pe masura ce corectia se va dezvolta, contractia pretului ar putea sa se prelungeasca pana in intervalul 93.0-96.0. Daca va ramane scazut, urmariti reactia la nivelul 99.0 inainte de a actiona.