Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 10 septembrie 2014

TGN: 230 lei - un obstacol greu de trecut

In urma cu aprox. 3 saptamani identificam valoarea 230.0 ca pe o prima tinta a trendului ascendent al titlurilor TGN. Cotatia a ajuns in acest moment foarte aproape de nivelul de referinta, iar impulsul ascendent din graficul zilnic a inceput sa piarda din putere. De altfel, in aceasta reprezentare s-a inregistrat astazi incrucisari ale mediilor mobile simple de 3 si 7 zile (Bearish Golden Cross) si a indicatorului MACD cu linia sa de semnal. Acestea survin intr-un moment in care exista deja o divergenta negativa intre pret si indicatorul RSI(14)!
In graficul saptamanal (imaginea de mai jos) se observa cum cotatia urmareste in ascensiune banda Bollinger superioara, fapt care indica un trend puternic. Astfel de trenduri sunt insa susceptibile la corectii de amploare. Cum benzile sunt deja largi, probabilitatea ca pretul sa intre intr-o faza de consolidare sau de corectie devine ridicata in apropierea target-ului! O validare a acestei ipoteze presupune o revenire la nivelul 210.0, inainte de o eventuala reluare a ascensiunii.
In aceste conditii, o marcare partiala a profitului in apropierea valorii 230.0 devine recomandabila pentru investitorii pe termen scurt.