Faceți căutări pe acest blog

marți, 23 septembrie 2014

TEL - Hold

Titlurile Transelectrica se afla intr-un trend ascendent puternic incepand cu octombrie 2013. Fata de ultimul semnal Buy prezentat in analiza din urma cu aprox. o saptamana, aprecierea cotatiei este de +8.6%! Insa, ca si in cazul Electrica, exista o serie de atentionari care indica faptul ca un potential top a fost atins sau se afla in imediata apropiere!
Dupa cum se observa in imaginea de mai jos, in 01 iulie pretul a inchis peste rezistenta "R1", in conditiile unui volum care a depasit de 3 ori media. Trebuie spus ca in acel moment rezistenta nu era confirmata si avea doar statutul de target. Dupa numai o saptamana a fost inregistrat u, "Gap Down" care a readus cotatia in interiorul canalului ascendent si a validat rezistenta. Topul conturat a fost depasit abia dupa cca. o luna de zile.
Ieri, rezistenta a fost din nou depasita printr-un candlestick similar si pe un volum peste dublul mediei. Lumanarea de astazi nu a confirmat semnalul de luni, desi volumul a crescut semnificativ. Acest lucru arata ca exista vanzatori mari in preajma nivelului 27.0. Din punct de vedere tehnic, un pret Close sub ultimele 3 precedente reprezenta un semnal important privind o posibila corectie negativa. Pentru maine, acest semnal va fi emis daca ziua va inchide sub 26.2.
In plus fata de cele prezentate mai sus, existenta divergentei negative prelungite a cotatie cu Daily Stoch si a formatiunii candlestick "Overbought Alert -", inregistrate ieri, intaresc ipoteza atingerii unui potential top. Cum primul suport solid se afla in preajma nivelului 24.4,pentru investitorii pe termen mediu si lung ar fi intelept sa astepte confirmarea/infirmarea ipotezei inainte de a lua decizii in piata.