Faceți căutări pe acest blog

luni, 7 iulie 2014

TEL - impulsul ascendent se epuizeaza

Inceputul de saptamana nu a fost tocmai favorabil Bursei de Valori din Bucuresti. Majoritatea simbolurilor lichide au inregistrat deprecieri, o evolutie de altfel fireasca a ascensiunior generale din ultima vreme. Pentru astazi am ales pentru analiza titlurile TEL, a caror evolutie pozitiva a constituit o surpriza pentru majoritatea actorilor din piata. Emitentul a inchis ziua sub ultimele 3 cotatii Close, pe un volum la medie si in crestere fata de cel de vineri. In conditiile unei divergente negative prelungite pret - oscilator si a incrucisarii negative a acestuia din urma cu linia sa de semnal suntem avertizati asupra atingerii unui potential top pe termen scurt. Aceasta atentionare este emisa in imediata apropiere a liniei de reactie 23.3 din orizontul mediu de timp, a carei strapungere de saptamana trecuta s-ar putea constitui intr-un pattern bearish de tip "Bull Trap".
Pentru speculatorii agresivi, o depreciere sub minimul de astazi ar echivala cu un semnal de vanzare, avand un target de depreciere de cca. -10.0%.
Investitorii cu orizonturi mai lungi de timp trebuie sa astepte o strapungere a mediei mobile simple la 50 de zile inainte de a lua in calcul o astfel de optiune.