Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 5 octombrie 2011

SIF3 - aveti curajul de a cumpara actiuni?

Cu un activ net de 1.2713 lei/actiune (31.08) si un PER de 3.29 (calculat cu profiturile disponibile pentru ultimele 4 trimestre si pretul la zi), SIF3 este un emitent care sta foarte bine din punct de vedere fundamental. Sa nu uitam si de tranzactia care va fi incheiata cu Erste Bank care, din punctul meu de vedere, prezinta mai multe avantaje decat dezavantaje in conditiile actuale de piata
Din punct de vedere tehnic lucrurile nu mai sunt atat de roz, dimpotriva! Factorul psihologic conteaza enorm in piata iar sentimentul general este acela ca actiunile vor mai scade, in special cele din domeniul financiar unde activeaza si acest emitent.
Daca privim pe grafic, observam o zona larga de suport in jurul nivelului 0.37 (tinta pattern-ului Head & Shoulders). Tot aici intalnim si linia de atentionare "WL-1" a Schiff Pitchfork. Avand in vedere ca ambii indicatori sunt negativi ma astept ca acest nivel sa fie testat in saptamanile care urmeaza insa, cu tot contextul negativ si amenintarea privind defaultul "iminent" al Greciei, o consolidare este mai probabila in acest interval decat o depreciere abrupta precum cea declansata in 15 septembrie.
Intrebarea care se pune este urmatoarea: aveti curajul sa cumparati actiuni la acel pret?
Personal sunt decis sa acumulez acolo!