Faceți căutări pe acest blog

luni, 9 mai 2011

SIF2 - ne apropiem de un bottom major?

Evolutia anuala a SIF2 de dupa declansarea trendului ascendent curent (martie 2009) urmareste niste repere temporale care trebuie luate in considerare atunci cand ne stabilim strategia de intrare si iesire.
Asa cum se poate observa in graficul de mai jos, cotatia a inregistrat un bottom in 26 mai 2009, dupa si-a continuat ascensiunea. Urmatoarea corectie majora a inceput pe 24 septembrie si a durat o luna si o saptamana.
In 2010, primul bottom a fost atins in 25 mai (nivel testat in 8 iunie). Evolutia ascendenta a continuat pana in 19 octombrie, dupa care a aparut o noua corectie de o luna si o saptamana.
In acest moment pretul testeaza o zona importanta de suport. O inchidere sub 1.3 va anticipa continuarea corectiei catre urmatorul suport albastru, undeva spre pragul psihologic 1.2. Ce trebuie avut insa in vedere de investitorii pe termen lung sunt tocmai ciclurile dezvoltate de SIF2. Din acest motiv, un semnal de cumparare generat la sfarsitul acestei luni - inceputul lunii urmatoare va reprezenta un moment optim pentru o intrare in forta pe acest emitent!