Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 7 mai 2011

DJIA - Long sau Short?

Se stie deja ca variatiile indicelui american au o puternica influenta asupra bursei autohtone. Impactul este imediat si poate fi observat zilnic in evolutia cotatiilor intraday, in special in cazul SIF-urilor. O privire aruncata acestuia este, in concluzie, foarte utila.
In graficul saptamanal remarcam dezvoltarea unui val Elliott "3 Or C" in interiorul unui canal ascendent validat si bine definit. Cotatia a intrat intr-o zona puternica de rezistenta, iar crossover-ul DT Oscillator cu media sa trage un semnal de alarma asupra unei posibile schimbari majore de evolutie. De asemenea, se remarca o divergenta negativa cu indicatorul MACD, atat pe termen scurt cat si pe termen mediu!
















In graficul zilnic cotatia a reactionat din nou negativ la Median Line. Dezvoltarea potentialului val Elliott "5" are loc, de asemenea, in interiorul unui canal ascendent. Si in acest cadru de timp primul care emite un avertisment puternic este DT Oscillator. MACD este si el foarte aproape de un crossover cu Signal.















Chiar daca exista posibilitatea ca indicele sa-si continue cresterea pana in zona 13.300-13.400, o corectie semnificativa este foarte probabila in perioada imediat urmatoare. Astept un atac puternic asupra Lower Median Line intr-un interval de timp de cca. o luna. Penetrarea acestuia ar putea readuce cotatia in apropierea topului din aprilie 2010 (11.309) si ar putea dura pana spre sfarsitul lunii iulie.

Nota:
Aceasta analiza utilizeaza cotatii furnizate de Yahoo.com