Faceți căutări pe acest blog

duminică, 21 noiembrie 2010

Vor rezista suporturile la SIF2?

In analiza SIF2 de astazi am utilizat Schiff Pitchfork pentru determinarea pragurilor de rezistenta si suport.
In graficul pe termen lung de mai jos se observa cum pretul tinde sa urmareasca cea de-a patra linie de atentionare. O strapungere a acesteia va determina o depreciere catre cea de-a cincea linie de atentionare, undeva in jurul pragului psihologic 1.0.















Pe termen mediu, observam un potential pattern Elliott impulsiv 1-5, care avertizeaza asupra posibilitatii ca linia Schiff inferioara sa fie strapunsa.















Ipoteza se va confirma in conditiile in care cotatia va scadea sub 1.09.
Daca, in schimb, vom asista la o ractie pozitiva la aceste doua suporturi, iar pretul va inchide peste 1.21, se va infirma ipoteza pattern-lui impulsiv. In acest caz, viitorul SIF2 pe termen scurt si mediu va incepe sa se coloreze in roz, primul target avut in vedere fiind 1.3.

O observatie, in final. Evolutia pe termen lung (martie 2009 - aprilie 2010) seamana izbitor de mult cu cea pe termen mediu (iunie - noiembrie 2010) . Daca extrapolam faptul ca, in primul caz, corectia s-a oprit cu putin deasupra retragerii Fibonacci, in ipoteza in care suporturile actuale vor cadea, SIF2 ar trebui sa nu scada sub pragul psihologic 1.0.