Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Deprecierile SIF-urilor sunt pe sfarsite

Lichiditatea scazuta a bursei a determinat scaderea numarului de societati ramase in atentia speculatorilor. SIF-urile se numara, totusi, in continuare printre acestea.
Trebuie remarcat ca, in timp ca indicele BET se afla cu 7.43% peste valoarea de la sfarsitul anului trecut, BET-FI a scazut cu 12%. Aceasta discrepanta se datoreaza, in special, evolutiilor din ultima luna si jumatate, cand SIF-urile s-au depreciat accelerat. Deoarece aceasta miscare nu a fost insotita de o crestere a lichiditatii, putem concluziona ca ea s-a produs in urma retragerii cumparatorilor din piata si nu unei presiuni exercitate de vanzatori.

In graficul de mai jos se poate constata cu usurinta ca indicele a ajuns la marginea unui interval de suport extrem de puternic (20,000 - 21,000).















De asemenea, suntem foarte aproape de sfarsitul intervalul de timp in care se incheie, de regula, corectiile unui trend (38.2%-61.8% din perioada de dezvoltare a trendului). La precedentele repere temporale au fost inregistrate extreme locale ale cotatiei (un bottom si un top).
Urmarind evolutia pe termen scurt a indicelui, se poate constata ca acesta se afla deja in zona primului target de finalizare a valului Elliott 5. Exista inca posibilitatea ca miscarea negativa sa continue catre pragul psihologic 20,000,unde se gaseste cel de-al doilea target.
Oscilatorul a inregistrat deja un crossover pozitiv in zona de supravanzare, ceea ce ne atrage atentia asupra SIF-urilor pentru o potentiala intrare la cumparare.















Concluzie:
Atat formatiunea impulsiva Elliott, cat si suporturile grafice, reperele temporale si oscilatorul ne indica faptul ca suntem foarte aproape de sfarsitul evolutiei negative curente. In aceste conditii, o intrare in acumulare pe SIF-uri este nu numai posibila ci si recomandabila, marja de apreciere fiind de minimum 10%.