Faceți căutări pe acest blog

luni, 18 ianuarie 2010

Analiza DJIA

Ca bursele europene si, implicit, cea de la Bucuresti, sunt strans legate de evolutia bursei americane nu este niciun secret. Discrepantele aparute pe termen scurt au tendinta de a se corecta pe termen mediu si lung. De aceea, o analiza a indicelui american DJIA o consider nu numai utila ci si foarte necesara. La graficul indicelui am mai adaugat 2 oscilatori: RSX si DT Oscillator. Acesta din urma este reprezentat in cadrul de timp saptamanal si zilnic.
Asa cum lesne se observa, DJIA se dezvolta in interiorul unei formatiuni grafice Rising Edge. Conform teoriei, o astfel de evolutie se incheie in majoritatea cazurilor prin ruperea suportului.









In primul subgrafic se constata o presiune constanta asupra pragului inferior in ultimele saptamani, lucru de altfel firesc deoarece ne apropiem de varful pattern-ului. Mediile mobile nu semnaleaza o pierdere a impulsului ascendent, cofiguratia globala fiind una bullish.
In cel de-al doilea subgrafic indicatorul evolueaza in interiorului unui triunghi simetric. Exista o divergenta negativa fata de miscarea indicelui (Lower Tops fata de Higher Tops) care atentioneaza asupra unei potentiale epuizari a trendului ascendent. Confirmarea poate veni atat din ruperea suportului din primul subgrafic cat si a celui din cel de-al doilea.
Cel mai important mesaj negativ vine din partea DT Oscillator. Croosver-ul negativ din cadrul de timp saptamanal a survenit inca din 24 decembrie, fiind accentuat acum de incrucisarea bearish curenta din cadrul de timp zilnic.
Prin urmarea, exista o probabitate ridicata de a asista la generarea unui semnal negativ puternic pe termen scurt, care se va propaga rapid si asupra bursei de la Bucuresti. Personal consider ca inchiderea indicelui sub EMA(34) si, implicit, sub suportul grafic reprezinta un bun moment pentru a vanzare a actiunilor romanesti. O trecere a acestuia sub EMA(55) ar echivala cu inceputul acumularii unor ordine Short.