Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 20 februarie 2016

EBS - intre doua ipoteze

In urma cu ceva mai mult de doua luni anticipam sfarsitul trendului ascendent pentru emitentul EBS si indicam nivelul 100.0 ca pe un suport solid in calea miscarii descendente. In acesta luna pretul a atins pragul mentionat si a reactionat pozitiv la contactul cu acesta, reusind sa castige cca. +4.0%.
Ce se poate intampla in perioada imediat urmatoare?
Dupa cum se poate observa in imaginea de mai jos, valul Elliott “b”  a fost finalizat la retragerea Fibonacci 61.8% aferenta valului “a”. In zilele de miercuri si joi din saptamana curenta, cotatia a testat acelasi nivel Fibonacci trasat, de aceasta data, pentru valul “c”. Desi aceasta ascensiune a condus la inchiderea gap-ului din 08 februarie (atentionare pozitiva!), linia rapida a oscilatorului a patruns in OB Zone si anticipeaza faptul ca miscarea ascensionala va fi limitata si va pierde din putere.
In acest moment se contureaza doua ipoteze:
  • daca pretul va depasi valoarea 114.5 lei la inchidere, in conditiile unei lumanari albastre si a unui volum de peste 6000 de actiuni, probabilitatea ca pretul sa revina pe trend pozitiv va deveni ridicata.
  • daca, in schimb, va fi inchis gap-ul din 15 februarie, ne putem astepta ca evolutia descendenta sa retesteze minimul din 09 februarie, avand ca tinta naturala retragerea Fibonacci 61.8% (~95.0 lei).